Villvattskampen 2014

Du missar väl inte den årligt återkommande Villvattskampen?

parkörning genom hinder

En fartfylld helg i den natursköna byn Villvattnet i Västerbotten, där såväl tyngre som lättare ekipage gör upp om segern i de olika körgrenarna.

En folkfest som måste upplevas varje sommar!

Gamla Villvattskamper

Vattenhindret

Villvattskampen 2013

2013 års upplaga av Villvattskampen blev som vanligt en fartfylld helg i den natursköna omgivningen, där såväl tyngre som lättare ekipage gjorde upp om segern i de olika körgrenarna.

 

Resultat mm.

» Totalen

» Maraton

» Hindertider

» Precision

» Kuskmeddelande

» Startlista


Villvattskampen 2012

Samtidigt som Ridsportförbundet fyller 100 år firade Villvattskampen 10 år.

Till årets fartfest Villvattskampen den 7-8 juli kom det totalt 800 personer, trots regnet på söndagen.
De 35 ekipagen som startade i tävlingen körde så att vattnet stänkte, gruset yrde, hjulen sladdade och publiken jublade. Särskilt glädjande var att två kuskar kvalificerade till Sverigemästerskapen i augusti i Vaggerydeltagandet, och att fyra kuskar ställde upp i klassen för ungdomar upp 12 år.

Att körsporten är på frammarsch i Västerbotten märks på att det i år var rekordmånga ekipage anmälda till tävlingen. Nu börjar planeringen inför Villvattskampen 2013.

Mer om sporten:
http://www3.ridsport.se/Tavling/Korning1/Sa-gar-det-till/

 

Resultat mm.

» Totalen

» Dressyr

» Precision

» Maraton

» Maraton ungdom

» Sträcktider

» Hindertider

» Kuskmeddelande

» Startlista Dressyr

 

 - Maj-Britt Widmark, segrare i klassen Lokal Lätt Ponny.  - Catrine Aslagsrud, segrare i klassen Lokal Lätt Häst.  - Jesper Skoog, segrare i klassen Nationell Lätt Ponny.  - Eva Arlerby, segrare i klassen Medelsvår Häst, samt distriktsmästare.  - Linda Holmgen, segrare i klassen Nationell Lätt Kallblod, 2a distriktsmästerkapet.

Villvattskampen 2011

Villvattnet visade sig från sin soligaste sida under Villvattskampen detta år. Värmen tog ut sin rätt och kanske valde även delar av den trogna publiken att fly värmen för bad och svalka.

Tävlingsmässigt blev det en succé. Inte minst för vårt eget sällskap. Tina Söderberg med Hector tog segern i Elitklassen och hon tog även hand om Norrlandsmästerskapet för seniorer.

VKS lag 1 segrade i Lagseriens omgång 3 i Villvattnet med Kågedalens Ryttarförening på andra plats och VKS lag 2 som trea. Mer information om ställningen i Lagserien inför den avslutande omgången i Skellefteå finns på Västerbottens Ridsportdistrikts hemsida.
VKS lag 1 bestod av Karin Wiksten med Bamse och Zetor, Åsa Renström Olofsson med Risafjalar, Fred Viklund med Min Din och Tina Söderberg med Soley.

Många goda prestationer således och mera detaljer om resultaten hittar du i dokumenten nedan.

2012 är det 10-årigt jubileum för såväl Villvattnets körsällskap som för Villvattskampen.

» Proposition

» Kuskmeddelande

» Startlista Dressyr

» Hindertider

» Totalresultat

 

 - Villvattskampen 8 - 10 juli 2011  - Villvattskampen 8 - 10 juli 2011  - Villvattskampen 8 - 10 juli 2011  - Villvattskampen 8 - 10 juli 2011  - Villvattskampen 8 - 10 juli 2011  - Villvattskampen 8 - 10 juli 2011

Villvattskampen 2010

» Proposition

» Kuskmeddelande

» Totalresultat 2010

» Hindertider


Villvattskampen 2009

År 2009 går Villvattskampen av stapeln den 10-12 juli. Det blir således en tredagarstävling igen.

Dressyren körs på gräsbana på Storåkern på fredagen. Start kl 9.30.
Hinderkörningen startar kl 12 på lördagen. Hindren är verkligen något i hästväg. Särskilt bron som är 4 m hög är spektakulär. Ytterligare ett vattenhinder finns, man kör ut i sjön!. Världens enda dansbana för hästar är ett annat hinder. Osthindret är en symbol för Ostriket, Västerbotten. Alla hindren är samlade i en arena för att publiken ska se så mycket som möjligt.
Precisionen går på söndagen med start kl 11.

På söndag avslutas tävlingen med ringränning. Lika kul varje gång.
 

» Totalresultat 2009


- Webbutvecklare David Olofsson -