Villvattskampen 2014

Du missar väl inte den årligt återkommande Villvattskampen?

parkörning genom hinder

En fartfylld helg i den natursköna byn Villvattnet i Västerbotten, där såväl tyngre som lättare ekipage gör upp om segern i de olika körgrenarna.

En folkfest som måste upplevas varje sommar!

Nyhetsarkiv 2010

30 dec 2010

Förhandsinfo: Tävlingsdags!

"Vi startar upp tävlingssäsongen för körning den 12 feb med en inomhustävling i dressyr.
Proppen är på gång - detta är ett förhandbesked.

Gott Nytt År
önskar
Kågedalens RF
Skellefteå RK
Villvattnets KS"

 

Dessutom meddelar Katrine Aslaksrud Lundström att man den 19 mars kommer att ha en inomhustävling i dressyr hos dem i Piteå.
"Vi håller på att starta en ny förening; Svedjans Rid- och Körsällskap och vet inte om föreningen hinner starta upp i tid till detta datum eller om tävlingen går i Grans Rid- och Körsällskaps regi.
Propp kommer så småningom, men boka in detta datum redan nu.
Gott Nytt År!
"


30 dec 2010

Många Körtävlingar under 2011

Det kommer att bli många tillfällen till tävlingar under 2011. I vart fall om den preliminära tävlingsterminen genomförs enligt planerna. Alltid en god ide att gå in på Västerbottens Ridsportdistrikts hemsida och även att läsa här på vår egen hemsida förstås. Snart nog kommer även ett kalendarium för VKS och för vissa andra klubbars aktiviteter att finnas på denna sida.

Vad gäller tävlingar så blir det en Vår-Cup med Dressyr och Precision (varje arrangör avgör vad/vilka discipliner) och det innebär att vi kan komma igång med tävlingar redan under februari. Den första tävlingen blir preliminärt i Skellefteå den 12 februari. Proppen väntas finnas på nätet och på denna sida inom ett par veckor. Då kan du se vilka klasser som kommer att köras och allt annat av intresse.


11 dec 2010

Grenledarnas möte

Västerbottens ridsportförbunds grenledare i körning hade den 21 nov ett möte där flera intressanta punkter togs upp. Vår egen Hans-Erik Persson passade på att kort redogöra för vårt planerade tävlingsträningsprogram med hänvisning till vår nya hemsida (denna sida).

» Läs minnesanteckningarna från mötet

Grenledarnas nästa möte blir i januari.


5 dec 2010

Deltagarna i Tävlingsträningsprogrammet är klara

När tiden för anmälning till TTP 2011 gick ut hade alla 12 platserna till Tävlingsträningsprogrammet fyllts med sökande och några till. Till de 4 samlingarna, med VM kusken och flerfaldiga SM vinnaren, Susanne Ankermark, kommer följande ekipage:
Karin Wiksten, Else-marie Vikström, Tina Söderberg, Åsa Renström-Olofsson, Jesper Skogh, Hans-Erik Persson, Anneli Lindblom, Eva Alerby och Josefine Lindmark - tävlande för hemmaklubben Villvattnets Körsällskap.
Vidare deltar Katrine Aslaksrud från Piteå Ridklubb, Ulrika Nilsson från Mellanbygdens Ridklubb och Eva Söderlund från Lycksele Kör- och Ridsällskap.

Hela gruppen samlas första gången i Flarken ( MRK:s klubbstuga ) söndag den 23 januari för att tillsammans lägga upp träningen för hela säsongen och förbereda sig att på bästa sätt nyttja de samlingar som börjar med ett meeting i Skellefteå den 3-5 mars.


7 nov 2010

Ny hemsida

Välkommen, detta är Villvattnets körsällskaps nya hemsida!

Från och med nu kommer allt nytt att läggas upp här.
Vi har tagit med en del "gammalt" som vi tror kan vara av intresse. Den gamla hemsidan kommer också att finnas kvar som ett orört arkiv på sin adress.

Notera att vi alltså härmed byter webbadress till www.villvattnet.se/vks.


30 okt 2010

Inbjudan till Tävlingsträningsprogram för 2011

Villvattnets Körsällskap har nöjet att kunna erbjuda egna kuskar, och i viss utsträckning även kuskar från andra Rid- och körklubbar, möjlighet att delta i ett program för träning som syftar till framgång vid tävling i Körning.

Programmet har som sitt syfte att, med utgångspunkt från respektive ekipages förutsättning och utbildningsståndpunkt, stödja en utveckling som leder till att kusk och häst kan prestera på bästa sätt vid körtävlingar. Varje ekipage ska känna att man når de tävlingsresultat som ligger i nivå med vad man som bäst anser sig kunna uppnå.

Läs hela programmet på träningssidan.


26 okt 2010

Grönt kort

Ungdomar med grönt kort

Söndagen den 25 oktober var det inte mindre än sex VKS medlemmar som klarade av Grönt kort. De får alltså starta i tävlingar så snart de löst licens.

De sex som klarade provet var Kajsa Wiksten, Moa Wikström, Maria Olofsson, Jakob Olofsson, Åsa Renström Olofsson och Jenny Lindqvist. Alla utom Åsa är ungdomar.


3 okt 2010

Träningsupplägg för kommande år

Fredagkvällen den 1 oktober samlades delar av VKS tävlingsekipage för att dryfta kommande års träningsupplägg. Tiden är mogen att starta en mer systematisk uppläggning av träning syftande till ökade framgångar utifrån den position som var och en befinner sig i.

Hans Erik Persson hade tagit fram ett upplägg som innebär att Susanne Ankermark åker upp vid lunchtid fredag, har träning fredag afton med teori, fortsätter med två pass lördag och avslutar med ett pass söndag fm. Ett antal sådana veckoslutskurser kombineras med körlägret i månadsskiftet juni-juli.

Det diskuterades kostnader, tidpunkter, antal träffar, platser, förläggning för kuskar och hästar, inbjudan av kuskar från andra klubbar, samt möjligheten att sälja en tid som man själv inte kan nyttja. Hans Erik återkommer med ett slutgiltigt förslag.

Rolfs 65-årsdag firades i samband med knytkalas under kvällen.


3 okt 2010

Klubbmästerskap avgjort

Lördagen den 2 oktober avgjordes KM bland 12 startande.

Segrande i ponnyklassen var Anneli Lindblom med Rosti, före Else-Marie Wikström med Stickan och Karin Wiksten med Bamse. I hästklassen segrade Tina Söderberg och Lollipop, före Anneli Lindblom med Mallte och Rolf Hedquist med Tintin och Ville. Domare var Gunilla Björn.

Tävlingarna gick i solsken frampå eftermiddagen och avslutades med att tältstallet togs ner på 55 minuter.


23 sep 2010

Klubbmästerskap

KM körs som tidigare meddelats lördagen den 2 oktober.

Tävlingen körs med dressyr och precision samtidigt, s k caprilli. Koner sätts ut på ställen där man ska köra efter dressyrprogrammet. Dressyrprogrammet är Lätt A, dvs enhandsbågen finns med i programmet.

Direkt efter man kört kör caprillibanan körs två hinder. Tid tas i hinder, men inga sträckor finns med.

De som tävlar på fm är funktionärer på em och tvärt om.

Startordning bestäms efter att anmälningar inkommit.

Glöm ej träff fredag kväll!


13 sep 2010

Ändrad tid för träningsträff: 1 oktober

Eftersom foderkursen börjar den 29 september flyttas träningsträffen till den 1 oktober. Då ses vi kl 18 i Villvattnet, diskuterar träning och tävling, SAMT har en trevlig kväll med mat och dryck som uppladdning för Klubbmästerskap och tältnedtagning lördagen den 2 oktober.

Sprid detta till alla som ni vet är medlemmar i VKS!


17 aug 2010

Foderkurs i höst och vinter

Hästen behöver fodras på bästa möjliga sätt för att kunna prestera. Vissa hästar kanske får för mycket mat så de blir onödigt tunga. Andra kanske inte riktigt orkar (vilket förstås kan bero på för lite träning ockå). Vi har möjlighet att få en ytterst kvalificerad lärare, Margareta Wikner från Umeå till Burträsk om vi handlar ganska snabbt. (Det är konkurrens från Umehåll). Kursen kommer att ges på vardagkvällar, 7-8 st. Det kommer att kosta ca 500 kr. Då får man en värdefull bok med sig hem. Kursen är sponsrad av EU-medel. Vi behöver vara 10-12 personer för att kursen ska bli av.

Tipsa andra och anmäl dig själv till Rolf på mejl eller telefon 070 511 98 97!


17 aug 2010

Framtidsdiskussion 23 oktober

Lördagen den 23 oktober kommer VKS att ha en dag om verksamhetsutveckling. Vi arbetar med hjälp av SISU för att ta fram versamhet vi vill ska genomföras det närmaste året och några år framåt. SAMTLIGA medlemmar kallas. Mera info om denna dag kommer att läggas in på hemsida senare. Kolla sidan regelbundet!!


17 aug 2010

Tävlingar i höst

Sandgärdans ridklubb, Sikeå, utlyser en tävling i dressyr och precision den 4 september. I Örnsköldsvik ordnas en dressyrtävling den 9 september.


17 aug 2010

Träningsmöte 29 september

Samtliga tävlande kuskar kallas härmed till träningsmöte i Villvattnet den 29 september kl 1830.Då ska vi diskutera hur vi ska lägga upp träningen under vintern och våren så att vi kommer vässade till nästa års tävlingar

OBS ändrat datum 29 september gäller.


13 aug 2010

Mentalkursen

Fem ungdomar från Villvattnets körsällskap träffades i maj för att starta studiecirkeln Mental hälsa för barn och ungdom. I måndags avslutades cirkeln i Villvattnet med att samtliga fick köra två stora hästar i par. Vilken utveckling! För när man jobbar med hästar måste man visa vem som bestämmer vare sig man är liten eller stor, yngre eller äldre, tjej eller kille.

Hästarna gör ingen skillnad. Det gäller att lita till sig själv, tro på sig själv och därmed på ett säkrare sätt kunna arbeta med sin häst.

Stolt cirkelledare har varit Ylva Hedquist-Hedlund.


13 aug 2010

Mentalkursen avslutad

Kursdeltagare

Jesper Skogh, Kajsa Wiksten, Ida Wiksten, Maria Olofsson, Moa Vikström


3 aug 2010

Villvattnets lag 2 i Skellefteå

Villvattnets lag 2

3 aug 2010

Villvattnet tog hem två mästartitlar

Båda mästartitlarna till VKS

Stort grattis till våra juniorer

Tina Söderberg och Hector Norrlandsmästare 2010.

Jesper Skogh och Midgårds Itasha Distriksmästare 2010.

När lagserien i div 2 avgjordes efter fyra tävlingar vid Skellefteå Horse Race i helgen så segrade Kågedalens Ryttarförening, tätt följd av Villvattnets lag 2.

De fyra som bidrog till den framgången är Anneli Lindblom – Vildmarkens Rosti,Else-Marie Vikström – Strike II, Tina Söderberg – Lollypop, Jesper Skogh – Midgårds Itasha.

Villvattnets lag 1 hamnade på tredje plats. De ekipage som bidrog till den placeringen är Åsa Skogh – Top Gun Kryss, Hans-Erik Persson – Hanna Pil, Anneli Lindblom – Mallte.

Grattis också till Åsa Skogh och Anneli Lindblom som tog var sin förstaplacering i tävlingen.

Och ett hedersomnämnande till klubbens nestor Rolf Hedquist som genomförde en tävling i dressyr, precision och maraton i tandemkörning med rutinerade hästen Yo-Yo och hennes 5-åriga avkomma Tin-Tin som förlöpare. Det gick inte fort i hindren men ekipaget med hjälp av groomen Anna Eliasson redde ut problemen.

Rolf är därmed den första i landet som tävlat i tandemkörning där två hästar är anspända efter varandra.

Sara Kanerva från Lycksele som också hon tävlar för Villvattnets körsällskap startade för andra gången med sitt ponnyfyrspann. Vattenhindret blev dock ekipaget övermäktigt och maxtiden hann gå ut innan groomen Eva Söderlund fick ordning på hästar och draglinor.

För totalresultat se Kågedalens hemsida eller VRIFs hemsida.


11 jul 2010

Resultat Villvattskampen

Resultat från Villvattskampen finns inlagt under Tävling - Villvattskampen 2010.


2 jul 2010

Villvattskampen tider

Fredag 9 juli Dressyr kl 9 30 – ca 1730 De avancerade ekipagen i slutet av dagen.

Lördag 10 juli Hinderkörning kl 12 – ca 1500. Kom inte senare än 12! Fika, mat försäljning.

Söndag 11 juli Precisionstävling kl 11.


1 jul 2010

Startlista dressyr 2010

Startlista dressyr 2010


1 jul 2010

Kuskmeddelande 2010

Se kuskmeddelande under Tävling - Villvattskampen 2010.


4 maj 2010

Tintin 5 år

Tintin 5 år körs av Ylva Hedqvist en solig vårdag i Villvattnet.


8 apr 2010

Gränslös hästkörning

Ylva och Rolf har besökt Maj-Britt och Geir Gyth i Mosjöen för att diskutera samverkan mellan de två orterna i fråga om körning med häst. Diskussioner hölls i positiv anda under medverkan av Mosjöens näringslivskontor och rektor för naturbruksgymnasiet. Ytterligare träffar kommer att äga rum under våren. De ska resultera i en interregansökan riktad till EU. Fortsättning följer!


24 mar 2010

Körlägret fullbokat

Nu är lkörlägret fullbokat. Så vi stänger butiken för det här året.

Det finns platser kvar på handikapplägret 12 juni.


16 mar 2010

Anmäl dig till körlägret

Nu kan du anmäla dig till körlägret 2010. Det blir tre dagar och inte fyra som tidigare aviserats. Läs mera under rubriken Utbildning - Körläger 2010. Där finns alla uppgifter om lägret och hur man anmäler sig.


19 feb 2010

Endagsläger för funktionshindrade 12 juni

Lördagen den 12 juni ordnas ett läger för funktionshindrade i Villvattnet. det blir då möjligt att tillsammans med en ledare som medföljer varje ekipage köra häst på egen hand. Åldersgräns neråt 7 år (då förutsätter vi att det finns en förälder med). Åldersgräns uppåt 20 år.

Varje deltagare kommer att få lära sig hur man borstar en häst, hur man selar och spänner för en vagn. Dessutom förstås hur man kör hästen. I varje vagn sitter en instruktör. Hästarna kommer att vara små för de minsta och stora för de stora deltagarna. Maxantal 6 deltagare. Kostnad 100 kr inklusive en lättare lunch, samt fika. Medföljande betalar för mat och fika 50 kr.


19 feb 2010

Inställd slädtävling 20 feb

Eftersom det väntas bli -25 ställs slädtävlingen in lördag 20 februari. ÅRSMÖTET går som planerat. Välkommen kl 16.


19 jan 2010

Körläger 1-4 juli

I år blir det ett läger som förläggs till tiden 1-4 juli. Vi återkommer inom kort med anmälningsformulär, kostnader etc.


19 jan 2010

Arbetsdag 15 maj

Den 15 maj kommer det att bli en arbetsdag av samma slag som vi hade förra året.

Viktigaste punkt blir att sätta upp tältstallet. Det tog mindre än 2 timmar förra året. Då var vi många…

Andra aktiviter återkommer vi till. Men en viktig del är att vi ska avsluta med en liten fest då vi tillsammans ska se till att det blir fin musik vid vår tävling Villvattskampen 9-11 juli.


19 jan 2010

4-spann till Villvattskampen?

VKS har beviljats ett bidrag från kommunen för att göra det möjligt att ta upp ett fyrspann till Villvattskampen den 9-11 juli. Fredrik Persson kommer om vi får ihop medel för hans resa från Skåne.


19 jan 2010

Slädaktivitet 20 februari

Lördagen den 20 februari kommer det att anordnas en slädaktivitet i Villvattnet. Det blir dels en tävling i ringränning med släde, dels en liten slädtur. Det finns slädar att låna om man inte kan ta med en egen.

Det finns också möjlighet att köra släde i ett slädspår genom skogen för dem som så önskar.

Press kommer att finnas för att skriva om äventyret, eftersom det knappt körs med släde i vår del av landet, trots att vi faktiskt har snö varje vinter!

Anmäl dig till rolf@villvattnet.se eller ring/smsa 070 511 98 97. Välkommen med eller utan häst och släde!

VKS årsmöte kommer att äga rum kl 16 samma dag. Möjligheter till uppstallning finns.


19 jan 2010

Årsmöte 2010

Årsmötet äger rum lördagen den 20 februari 2010 kl 16 i Villvattnet hemma hos Ylva och Rolf Hedquist. Verksamhetsberättelse och ekonomisk redogörelse kommer att läggas upp under Föreningen. Efter årsmötet bjuds på mat och samkväm. Alla nuvarande och blivande medlemmar hälsas välkomna.

Betala gärna in medlemsavgiften 100 kr för enskild och 200 kr för familj på konto 983831 866-6 clearingnummmer 8420-2 eller bankgiro 5609-6290. Glöm inte att ange NAMN!


- Webbutvecklare David Olofsson -